• 0212 550 60 73
  • bilgi@imambuharivakfi.org

RAMAZAN

Açlığın ne demek olduğunu hissettiğimiz, bir lokmanın değerinin ne olduğunu anladığımız Ramazan ayı öncesi ve Ramazan ayı içerisinde muhtaç kimselere kumanya dağıtılmakta ve İftar programı düzenlenmektedir.

Vakfımız bünyesinde ki kendi imkânlarımızı zorlayarak hayırsever halkımızın hissiyatına tercüman olmaya çalışıyoruz. Bunun için vakfımıza müracaat eden muhtaçlara imkânlarımız nispetinde yardım ulaştırıyoruz. Ancak sizlerde takdir edersiniz ki, sosyal yapının çok bozulduğu, fakir ve muhtaç duruma düşmüş ailelerin fazlalığı nedeniyle, bu yükün altından tek başımıza kalkmamız mümkün değildir. Bunu gerçekleştirebilmemiz için, çeşitli STK’larında yardımı ve gayretleriyle muhtaçlar için hazırlanmış olduğumuz kumanya çalışması Ramazan Ayının ilk günlerinde amacına ulaşmıştır.

Bu kumanya çalışmaları gerek yurt içerisinde gerekse yurt dışında “Komşusu açken tok yatan bizden değildir.” ve “Müslümanın derdiyle dertlenmeyen bizden değildir” peygamberi uyarılarıdikkate alan ve Peygamberi rehber edinen vakfımızın çalışmaları vesilesiyle her Ramazan öncesinde  mazlum ve mağdur kardeşlerimize  gıda yardımlarına öncülük etmektedir.

Bu çalışmarada emeği ve desteği olan bütün kardeşlerimize teşekkür eder, her iki cihanda Rabbimizin onları mükafatlandırmasını dileriz.

Ayrıca Vakfımızın her sene geleneksel olarak gerçekleştirmiş olduğu Ramazan iftarlarını gerçekleştirmektedir. Ramazan’da düzenlenen bu geniş katılımlı iftar programa davet edilen değerli hocalarımızla beraber çeşitli STK temsilcileriyle tanışma imkanı sağlanmaktadır.

Bütün katılan kardeşlerimize teşekkür ediyor, Rabbimizin ecir ve mükafatlarını her iki cihanda kendilerine vermelerini niyaz ediyoruz.