• 0212 550 60 73
  • bilgi@imambuharivakfi.org

ACİL YARDIM

İmam Buhari Vakfımız kurulduğu ilk günden bugüne kadar “Müslümanın derdiyle dertlenmeyen bizden değildir” peygamberi buyruğunu kendisine rehber edinerek imkanları nispetinde gerek ülkemizde gerekse de yurt dışında çeşitli ülkelerdeki muhtaç kardeşlerine iletilmek üzere yardımlara öncülük etmektedir.

Milyonlarca kişinin yerinden edildiği, en temel ihtiyaçların bile karşılanamaz durumda olduğu, büyük mağduriyetlerin yaşandığı yardıma muhtaç bölgelere, sizlerin destekleriyle hazırlanan; un, tıbbi malzeme, kıyafet, kırtasiye setleri ve gıdadan   oluşan insani yardım tırları mazlum durumdaki kardeşlerimize ulaştırılmıştır.

“Müslümanın derdiyle dertlenmiyen bizden değildir” peygamberi buyruğunu kendisine rehber edinen vakfımız imkanları nispetinde muhtaç kardeşlerine yardım etmektedir.

Bir ekmeğin, bir elbisenin bile bir ölümü engelleyebileceği, en küçük yardımın hayati önem taşıdığı şu günlerde, kardeşlerimizin bize olan ihtiyacını bilme hassasiyeti ile çalışıyoruz. Ülkenin çeşitli bölgelerinde ve kamplarında soğuktan e açlıktan meydana gelen ölümleri göz önüne alarak; gıda, sağlık ve barınma başta olmak üzere yapılan bağışları, kardeşlerimizin dertlerine çare olmanın gayreti içerisinde insani yardıma muhtaç insanlara ulaştırıyoruz.

Rabbimiz emeği geçenlerden razı olsun. İyilik ve takva üzerine yardımlaşmak duasıyla.